Единственная ошибка - не исправлять своих прошлых ошибок... /Конфуций/
Russian Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English French German Italian Spanish Ukrainian

Неймовірний Тернопіль. Місто парків та привітних людей

ТернопільНа карті світу великі міста – як яскраві зорі, яких не перелічити. А маленьких містечок-зірочок іще в сотні разів більше. Комусь певна назва маленького містечка нічого не говорить, а для когось – вона є надто дорогою, адже це поселення може бути людині рідне, може навіювати приємні чи не дуже спогади, може бути звідним чи розвідним мостом у стосунках.

На карті територіально невеличких містечок Західної України можна помітити позначку із назвою Ternopil. Дехто знає про Тернопіль дуже багато перечитуючи новини, хтось чув лише про тернопільський став чи рок-фестивалі, а комусь і зовсім невідоме таке місце під сонцем. Так от! Ternopil – це обласний центр у Західній Україні, який є одним із трьох центрів історичного регіону Галичина. Історія поселення сягає 1540 року, коли воно було засноване польським діячем та каштеляном Яном Тарновським. За час існування місто кілька разів видозмінювало свою назву, починаючи назвами «Тернове поле» і «Тарнополля» і закінчуючи «Тарнополем», а з 1944 року врешті-решт «Тернополем».

Поселення Тернопіль займає всього-на-всього близько 70 кілометрів квадратних площі всієї нашої країни, проте не у кількості, як то кажуть, щастя. Попри малу площу, як заявляють міста Тернопіль новини, містечко все ж вважається туристично цікавим та благосприятливим для життя. От зовсім нещодавно Ternopil ввійшов у п’ятірку найбільш благополучних міст за показниками низького рівня злочинності, працевлаштування населення, стану здоров’я мешканців та екології населеного пункту. Але й не зважаючи на це, у Тернопіль варто завітати і наповнитися його духовною красою.

Тернопіль вважається не надто старовинним містом, а сучасна архітектура і поготів. Як заявляють містечка Тернопіль новини, у воєнні часи серед міст Західної України саме це місто зазнало найбільших збитків та руйнувань, тому його обличчя на сьогоднішній день і є таким молодим та сучасним. Стариною віє від Тернопільського (Старого) замку, що велично споглядає з пагорба на спокійне плесо тернопільського ставу. І хоча від первісного замку там залишився лише нижній поверх (цоколь), а зовнішній вигляд будинку, що служив колись палацом серед оборонних мурів міста, є повністю відновлений за сучасним дизайном, все ж історичний дух цього поселення заворожує. Що ж до самого тернопільського ставу, то є він не природнім дивом, а творінням людських рук і сердець. З’явився став у заплаві річки Серет і слугував неприступною оборонною ланкою для фортеці його засновника Яна Тарновського. До цього на заболоченому місці тут росли кущі терену, від чого за легендами і пішла назва міста. Сьогодні ж розлогий голубоводий тернопільський став є справжнісінькою окрасою міста, улюбленим місцем відпочинку та активного часопроведення багатьох тернополян.

У Тернополі екологічно чисте повітря мешканцям забезпечують чотири природні парки культури і відпочинку, кожен з яких по-особливому цікавий. Парк «Відродження» славиться у місті завдяки веселим каруселям, які є справжньою радістю для малечі. А на всю Україну став відомий парк завдяки тому, що Тернопіль новини здивували усіх цікавим історичним фактом. Адже саме тут у Тернополі було побудоване перше в країні Співоче поле з великою сценою для виконавців та сидіннями під відкритим небом для глядачів. А гідропарк «Топільче» зачаровує усіх, для кого стихія води є однією з улюблених. Адже весь парк пронизаний маленькими озерцями з катамаранами, водними потоками та струмочками із декоративними водяними млинами. Саме тут мить зупиняється, хоча вода, як і час, невпинно біжить.

Ternopil, як і Львів, є туристично привабливим містом, тому красиві тернопільські фонтани відчувають на собі спалахи туристичних камер практично кожних вихідних. Та й не тільки фонтани. У Тернополі є багато місць, де відчуваєш спокій і тішишся красі.

Наши партнеры
Одесская областная Федерация Ушу, Удивительный Китай, Ушу в Одессе