Единственная ошибка - не исправлять своих прошлых ошибок... /Конфуций/
Russian Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English French German Italian Spanish Ukrainian

Для якої цілі слугує спортивне харчування — proteininkiev.com.ua

Спортивне харчування в останні двадцять років стало вельми популярним серед спортсменів силових видів спорту, але крім цього, протеїнові Протеинбатончики або гейнери використовують навіть просто дуже заняті люди, у яких немає часу готувати досить їжі. Але не всі розуміють, для чого в принципі потрібне спортивне харчування. В статті буде описано, для чого потрібні ці харчові добавки і чому вони так сильно затребувані.

Головна ціль споживання спортивного харчування – часткова заміні або доповнення до звичайного раціону харчування. Для чого це потрібно? Коли людина починає активно піддавати фізичному навантаженню своє тіло, організм потребує в рази більшу кількість поживних речовин, особливо білків і вуглеводів. Ці речовини потрібні в першу чергу для відновлення витрачених ресурсів і регенерації м'язової тканини, а надалі – для прогресу. Іншими словами, потрібно дуже багато їсти. При цьому багато їсти не перекусів, булочок, солодощів і фастфуду, а так званої правильної та в певній мірі дієтичної їжі. Наприклад, «швидкі» вуглеводи (макарони, варена картопля, білий хліб) можна їсти тільки зранку, вдень потрібно споживати віглеводи з низьким і середнім глікемічним індексом (гречанка, рис), ввечері – білок (відварне м'ясо, риба) і вуглеводи з низьким ГІ. Також потрібно багато овочів та фруктів для нормальної роботи кишечнику.

І ця важлива складова спортивної життя – велика кількість їжі – для багатьох набагато важча, ніж самі тренування. Банально може не вистачати часу на приготування і споживання їжі. Як раз тут приходить на поміч протеїн (білок) и гейнер (білково-вуглеводна суміш). Ці концентровані харчові речовини частіше всього збагачені ферментами і мають приємний смак. Вони успішно заміняють частину звичайного харчування (наприклад, замість курячої грудки можна випити протеїновий коктейль), і стає значно легше добирати добову норму білка. За допомогою гейнера легше вжити денну норму калорій та ін.

Інші, більш вузькоспрямовані добавки спортивного харчування, вживаються в конкретний період для конкретної цілі. Наприклад, жироспалювачі або карнітин допомагають позбавитися жирових відкладень, а креатин – підвищити м'язову стійкість. Вони вживаються періодами, від декількох тижнів до двох місяців в середньому.

Спортсмени також вживають загальнооздоровчі добавки: вітаміни, антиоксиданти, мінеральні комплекси. Це потрібно для покращення загального фону в організмі, що, звичайно, відображається позитивно і на спортивних результатах.

Джерело: https://proteininkiev.com.ua/

Наши партнеры
Одесская областная Федерация Ушу, Удивительный Китай, Ушу в Одессе