Единственная ошибка - не исправлять своих прошлых ошибок... /Конфуций/
Russian Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English French German Italian Spanish Ukrainian

З чого починати лікування спини

лікування хребта в центрі Кінезі

40% населення Земної кулі, згідно з даними ВООЗ, страждає різними захворюваннями кістково-суглобового апарату. Важливе місце серед них займають болі в спині. За даними вчених, до болів призводять фізичні навантаження, тривала статична робота, підвищена вага, переохолодження і травми.

Небезпека їх полягає в тому, що вони вражають людей будь-якого віку, в тому числі і людей працездатного віку. Біль обмежує людину в рухах. іноді необхідно відмовлятися від роботи і займатися лікуванням спини.

Однак більшість захворювань, які супроводжуються болем, можна запобігти. Якщо хвороба вже з'явилася, то необхідно починати лікування спини якомога раніше, що забезпечить благопприємний результат лікування.

 

У центрі вертебрології кінезі https://vertebrolog.kiev.ua Ви можете пройти повноцінне обстеження та лікування болю в спині у кваліфікованих фахівців.

Причини

Існує безліч захворювань, для яких характерна поява болю в спині.

До основних проблем відносяться такі захворювання:

  • остеохондроз хребта,
  • міжхребцеві грижі і протрузії дисків,
  • зміщення хребців між собою,
  • пухлини спинномозкових нервів і хребта,
  • придбані і вроджені патології хребта і так далі.

Діагностика

Першим етапом при обстеженні спини, є огляд лікаря ортопеда-травматолога, невролога або вертебролога. Він уточнить чим людина хворіла, а також захворювання, які зустрічаються у його родичів. На прийомі доктор проведе загальний огляд, оцінить стан пацієнта, проведе функціональні проби, направить на додаткові методи діагностики.

Найбільш частими дослідженнями, які проводяться при болях в спині, є: рентгенографія хребта, магнітно-резонансна томографія, комп'ютерна томографія, УЗД м'яких тканин, лабораторні методи діагностики.

Методи лікування

Лікування болю залежить від причин, які привели до її появи.

Медикаментозне лікування.
Найбільш часто використовуються наступні групи ліків: нестероїдні протизапальні засоби, міорелаксанти, знеболюючі препарати, діуретики, вітаміни.
Лікарська блокада.
При різкому больовому нападі можуть застосовуватись лікарські блокади. В даному випадку ліки вводиться безпосередньо в уражене місце. Лікувальний ефект настає швидко і триває кілька годин і більше. Протипоказаннями можуть бути алергічні реакції на цей препарат.

Витяжіння хребта - проводиться при защемленні спино-мозкових нервів, корінцевому синдромі, радикуліті,

Ударно-хвильова терапія - сучасна методика лікування тригерних точок спини, ущільнених мязів, відкланень кальцинатів.

Мануальна терапія

Масаж

Кінезітерапія.

Наши партнеры
Одесская областная Федерация Ушу, Удивительный Китай, Ушу в Одессе